Intensieve begeleiding & coaching voor jonge gezinnen met kinderen tot 16 jaar
.
Voor wie is het
* Het is bestemd voor kinderen met ontwikkelingsverstoringen.
* Kinderen met agressief of dwingend gedrag zoals slaan, bijten en schreeuwen.
* Contactproblemen tussen ouders/omgeving en kind.
* Kinderen met slaapproblemen bv nachtmerries en angst.
* Huilbaby’s

Onze (mijn partner en ik) begeleiding & coaching bestaat uit:

Vrijdagavond: Een welkoms- en kennismaking gesprek.

Zaterdag:
van 9.30 tot 10.30 uur een gesprek/reading met alleen uw kind en één van ons. Tijdens dit gesprek met uw kind vindt er een reading plaats van de verstoring(en) die zich bij uw kind afspelen.
Door deze reading kunnen wij exact het behandeltraject voor het weekend afstemmen.
Bij de reading richten wij ons vooral op de relatie kind/ouder en kind/school(omgeving).
Tijdens deze reading zullen wij vooral gericht zijn op wat uw kind of de omgeving van uw kind nodig heeft om zo een betere relatie tussen u en uw kind te creëren of dat uw kind een betere relatie opbouwt met zijn of haar omgeving.
Deze omgeving waar we het over hebben kan zijn, school, opa en oma, vriendjes , de sportclub en wat u zich maar kunt voorstellen.
Tijdens deze reading zullen wij uw kind al de eerste handvatten / healing geven voor zijn of haar verstoring en haar of hem het inzicht geven van wat er aan de hand is en wat we gaan doen.
Van 11.30 tot 12.30 bespreking met de ouders, en indien nodig uw kind erbij. Tijdens dit gesprek zullen wij naar voren brengen welke onderliggende oorzaken er zijn bij uw kind en uw gezinssituatie of omgeving. Tevens zullen wij hier ook de eerste handvatten aanbieden, die voor uw unieke situatie van toepassing zijn.
Van 14.00 tot 15.00 uur, gesprek met elke ouder apart waarna we latermet zijn vieren verder spreken. De ouders zijn verder die middag vrij en gaan samen wat leuks doen. Tevens biedt dit jullie als ouders de mogelijkheid om wat wij hebben geconstateerd in de eerste kennismakingen en gesprekken, en wat we met jullie gedeeld hebben, samen te bespreken en te laten indalen.
Uw kind krijgt om 15 uur een sessie die we samen afstemmen, bespreken, afhankelijk van de type behandeling zullen we tussen 1 en 1,5 uur bezig zijn. De mogelijke behandelingen staan onderaan dit formulier.
Zaterdagavond vrij, afhankelijk van het proces zullen we nog een half uur samen komen om eventuele handvatten te geven en vragen te beantwoorden.
Zondag:
10 uur nabespreking van de zaterdag, tevens een korte evaluatie van hoe de avond is geweest en of er al handvatten zijn ingezet. Aansluitend van deze korte nabespreking zullen wij een sessie van 1 tot 1,5 uur met uw kind doen. Tijdens deze sessie zal de ander van ons met jullie in gesprek gaan over een plan van aanpak voor uw situatie thuis.
Rond 15 uur zullen wij samen met u en uw kind een wandeling maken door de natuur van Terschelling, tijdens deze wandeling vind er ook een reading plaats van het hele gezin. Zodat wij op informele manier kunnen coachen waar nodig en de laatste handvatten kunnen aanreiken.
Indien één van de ouders voor zichzelf een gesprek of reading wil, kan dit in overleg ingepland worden.

Nazorg

Er zullen afspraken gemaakt worden voor nazorg, doormiddel van Skype sessies en/of gesproken berichten. Na ongeveer 2 weken zal er een telefonisch consult zijn om te kijken waar jullie tegen aanlopen en zullen wij extra handvatten of uitleg geven indien nodig.

De behandelingsmethoden die wij aanbieden zijn:

Holding therapie: dit bestaat uit het kind laten ontladen van de vastzittende spanning.
Aarding therapie: dit bestaat uit oefeningen die wij samen met uw kind doen om wakker te worden. Soms zweeft uw kind weg in gedachten en kan er geen tot nauwelijks contact met hem of haar gemaakt worden, dit heet dissociatie. Dit kan op school, thuis, bij vriendjes of andere familieleden gebeuren. Dit kan samen gaan met agressie en driftbuien. Dit kan voortkomen uit niet in contact staan met je omgeving. Er kunnen diverse redenen zijn dat dit bij uw kind gebeurt, de reden zullen wij u uitleggen op het moment dat dit van toepassing is op uw kind.
Massage: om bij uw kind huid honger en/of huidafweer te behandelen
Huidafweer: uw kind kan of wil geen huidcontact met u of andere familieleden.
Huidhonger: uw kind kan of wil niet loslaten maar wil altijd volledig in verbinding staan met u of andere mensen in de omgeving. Waardoor claimend gedrag kan ontstaan.
Creatieve gedachten therapie: Dit gaat met playmobiel poppetjes en tekeningen om inzicht te krijgen wat er in huis of op school/omgeving gebeurd en het gevoel wat u kind hierbij heeft bv. angst, verdriet, onbegrip en daarbij passen wij meteen behandeling toe om de situaties om te draaien.
Energie balanceren: Wij brengen de energie bij uw kind in balans, het kan zijn dat uw kind te veel in vrouwelijke of mannelijke energie zit. Wij kunnen dit door healing in balans brengen. Tevens kunnen kinderen door alle prikkels in het dagelijks leven uit balans raken en vermoeid of druk worden. Wij draaien dan, doormiddel van sessies, de prikkelantenne wat dichter. Zodat uw kind meer energie overhoudt of rustiger wordt, hier zal meer balans in komen. 
Ouder kind verhouding / relatie: Vaak worden ouder/kind relaties verstoord door oude energieën. Vaak gaat het al generaties lang in een zelfde lijn door. Door hier naar te kijken en op te healen kunnen wij deze patronen inzichtelijk maken, waardoor oude patronen doorbroken kunnen worden. 
Ruimte aftasting: Wij leren u en uw kind voelen wat eigen ruimte is en hoe groot of klein die is. Door dit te leren voelen, kan je leren voelen wanneer iemand in jouw ruimte komt zonder dat je dat wil. Hierbij leren wij tevens hoe de grenzen van eigen ruimte te bewaken., zodat mensen daar niet zomaar meer overheen kunnen gaan. Zonder daarbij mensen uit te sluiten.

Uiteraard kunnen wij ook een intensief aanbieden voor relatietherapie, of uw persoonlijke ontwikkeling één op één.

Verblijf: U verblijft in een 4 persoons-of 5 persoonsappartement gelegen in Oosterend op Terschelling.

Aankomst: vrijdag vanaf 16.00 uur
Vertrek: Maandag om 10.00uur
Overtocht: U kunt met de rederij Doeksen de oversteek maken, indien gewenst regelen wij de tickets
Prijzen: In overleg, afhankelijk van de beschikbaarheid en gewenste periode

healing, reading, intensief, terschelling, traumaverwerking, relatie, problemen, kind, baby, heling, trauma, kinderen, volwassenen, ontwikkelingsachterstand, adhd, pdd-nos, depressie, agressie, huilbaby's, coaching, 

healing, reading, intensief, terschelling, traumaverwerking, relatie, problemen, kind, baby, heling, trauma, kinderen, volwassenen, ontwikkelingsachterstand, adhd, pdd-nos, depressie, agressie, huilbaby's, coaching, 

healing, reading, intensief, terschelling, traumaverwerking, relatie, problemen, kind, baby, heling, trauma, kinderen, volwassenen, ontwikkelingsachterstand, adhd, pdd-nos, depressie, agressie, huilbaby's, coaching, 

healing, reading, intensief, terschelling, traumaverwerking, relatie, problemen, kind, baby, heling, trauma, kinderen, volwassenen, ontwikkelingsachterstand, adhd, pdd-nos, depressie, agressie, huilbaby's, coaching

Ga naar boven